Uitbreiding onderwijs Oekraine

Sinds mei 2022 vangt Op de Heuvel kinderen uit Oekraine op die momenteel in groesbeek wonen. Veel van deze kinderen wonen op het terrein van ‘De Kentering’. We zien dat zij zich erg prettig voelen op school en dat ze ook snel de Nederlandse taal oppikken. Ze kunnen zich al goed verstaanbaar maken en ook begrijpen ze wat iemand anders in het Nederlands tegen ze zegt.

Helaas ziet het er naar uit dat de oorlog nog lang niet voorbij is, iets wat ook zijn uitwerking heeft op de vluchtelingen. Daarbij zijn er ook nieuwe vluchtelingen bij gekomen die ook een veilige plek hebben gevonden in ons mooie dorp. De nieuwe groep kinderen vangen we nu op bij onze scholen op de Cranenburgsestraat. Daar is een tweede groep gestart na de kerstvakantie. Zij zijn nu eerst even aan het wennen en elkaar leren kennen. daarna gaan we ook met hen snel aan de slag om de taal te leren.

Het is fijn te zien dat de kinderen en hun ouders goed worden opgevangen en zich ook welkom voelen. Hoewel de situatie erg veel spanning geeft hebben ze in ieder geval een fijne plek voor dit moment.