Zorg en begeleiding

De zorgaanpak op school

De kwaliteitscoördinator vormt samen met  de directeur het zorgteam op school. Zij komen wekelijks bij elkaar om zaken op elkaar af te stemmen. Zijn er of heeft u zorgen over uw kind? Dan gaat de unitmedewerkers met de kwaliteitscoördinator in gesprek. Uiteraard worden ouders ook daarbij betrokken, voor de mogelijke aanpak en afspraken.

Verschillende vervolgstappen zijn hierna mogelijk. De leerkracht krijgt adviezen voor in de klas, er worden observaties gedaan en er kan onderzoek worden gedaan. Dit alles kan leiden tot een hulp- of handelingsplan, gerichte op extra hulp of aandacht in de klas of daarbuiten. Dit plan wordt regelmatig geëvalueerd en bijgesteld.

Hulp van buiten de school

Er kan ook hulp van buiten de school ingeschakeld worden. We noemen hier de meest voorkomende: schoolmaatschappelijk werk (SMW), ondersteuningsnetwerk SPOG (ONS), adviesdienst 1801, bureau jeugdzorg (BJZ), de gemeenschappelijke gezondheidsdienst (GGD), fysiotherapie, logopedie en gezondheidszorg (GGD). Wanneer het nodig is kan de school in overleg met ouders een onderzoek aanvragen bij het ondersteuningsnetwerk SPOG (ONS).

Ondersteuningsnetwerk SPOG

Het ondersteuningsnetwerk SPOG (ONS) beoordeelt allerlei aanvragen op het gebied van ondersteuning vanuit het samenwerkingsverband.

Samenwerkingsverband

Alle scholen voor (speciaal) basisonderwijs en speciaal onderwijs
in de regio werken samen binnen het samenwerkingsverband Stromenland.

Op zoek naar een school voor uw kind in Groesbeek?

SIENN